Loading...

CANDY PEOPLES HISTORIE

Spør du ti personer om hva som er deres favorittgodteri, vil du få ti ulike svar. Vi har alle våre favoritter, og vi lar kanskje de samme godteribitene ligge igjen i posen hver gang. En godteripose kan speile humør, personlighet og hvor du befinner deg. Favorittene kommer ofte igjen, mens resten byttes ut. Vår ambisjon er å stadig oppdatere sortimentet slik at du har mulighet til å finne nye favoritter.

Vi legger vår stolthet i å ha en favoritt for alle.

Hvordan alt begynte

Candy People ble grunnlagt i 1982 i Malmö og har en bakgrunn av nysgjerrighet og å lage søtsaker som er etterspurt av forbrukerne. Fra å være en liten lokal aktør til i dag å ha en sikker posisjon i både det nasjonale og det internasjonale markedet med over 100 ansatte.

1982

Joanis Masudi Youssef kjøper en godteributikk på Möllevången i Malmö og stifter dermed Candy People, dette var da den andre bulkbutikken i hele Skåne. Etter en tid som en liten godteributikk utviklet selskapet seg til en grossistvirksomhet og vokser derfor sakte men sikkert.

1990

12 år etter starten i Malmö åpner Candy People sin flaggbutikk på Bankgatan i Lund. En godteributikk som ble en skikkelig hit. I dag, 29 år senere, er Sweeet fortsatt en stor favoritt blant innbyggerne i Lund. I fremtiden kom Sweeet for å starte franchisebutikker rundt om i Sverige.

1997

Nå flytter Candy People inn i Agneslundsvägen i Malmö. I et falleferdig rom uten klimaanlegg begynner grossistvirksomheten å vokse. Nå begynner også Joanis sønn Jacob og vennene hans å hjelpe med bestillingen av søtsaker. Det vil være mange hektiske dager når lastebiler som skal levere søtsaker stopper all trafikk i en av Malmös travleste gater.

2004

Joanis Masudi Youssefs sønn Jacob Youssef overtar rollen som administrerende direktør etter faren og begynner å utvide selskapene. I løpet av denne tiden går Candy People inn på det globale markedet og investerer mer i eksport for å gi mennesker over hele verden svenske søtsaker av høy kvalitet.

2007 – 2011

Candy People har ekspandert raskt i eksport og åpner nå kontorer i Shanghai, Perth, Dubai og Dallas. Dette for å legge til rette for eksport og for å få bedre kulturell kunnskap slik at tilbudet kan tilpasses markedet. I dag posisjonerer Candy People seg som en av de ledende distributørene av svenske søtsaker, ettersom du finner våre søtsaker på fem kontinenter.

2012

Nå vokser Candy People raskt. I 2012 flyttet Candy People til Lundavägen i Malmö, hvor vi fremdeles driver vår grossistvirksomhet. Her drives hele driften av solceller på taket, og all overskuddsenergi går direkte til Malmö Citys strømnett.

2014 – 2017

Candy People har vunnet en rekke forskjellige priser gjennom årene. For eksempel ble vi kåret til Årets entreprenør i Malmö 2014 og Årets entreprenør i Skåne 2015. Candy People kommer nå til Norge og etablerer kontor i Trondheim, og S-merket blir kåret til Årets produkt. av pressebyrået 2016. Dagens Industri kårer oss også til Årets eksport Gazelle 2017.

2019

Med trettifem års erfaring i en bransje i stadig utvikling, forstår vi viktigheten av å være i forkant. I 2019 lanserte Candy People AB sitt første produkt i forfriskningskategorien, ZINQ – en tyggegummi. Fremtidens tyggegummi som ikke bare maskerer dårlig ånde, men i dybden faktisk motvirker det ved hjelp av sink. Det ble en øyeblikkelig hit med over 1 million solgte poser i løpet av første halvår.